LEMNISCAAT
Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeswijzen, Acupunctuur, Healing en Coaching
Madelon Terwey

Healing

Healing

Er vanuit gaande dat alles energie is, kan je met energie werken, creŽren, afbreken, beÔnvloeden. Alles is een overdracht van energie. Dit kan je doen door bijvoorbeeld acupunctuur, (natuur)geneesmiddelen, massage,of gebeurt door straling, voedsel, denken, doen, zijn, etc. Healing is een manier van energie-overdracht in brede zin. De bron waar vanuit de energieoverdracht gebeurt kan een ieder uit zichzelf halen, maar kan ook een samenwerking zijn tussen personen of met de kosmos. Als alles energie is, is er in de kosmos dus ook energie die gebruikt kan worden om te creŽren, uit te balanceren, te helen. De intentie is hierbij belangrijk. De persoon die gehealed wordt en de persoon die de healing doet kunnen de keuze maken om open te staan voor dat wat er is en het vertrouwen hebben dat datgene wat goed is op dat moment ook naar je toekomt. Daarmee verbreden we tegelijkertijd onze visie, waardoor de intentie gezet is om een optimale healing te ontvangen of te geven. Er zijn een aantal methoden voor healing. Er kunnen verbindingen gelegd worden tussen lichaamsdelen, energiebanen (meridianen) uitgebalanceerd worden, chakra's behandeld worden, etc. Het belangrijkste is dat er altijd naar balans gestreefd wordt. Hierdoor gaan dingen stromen, waardoor we ons bewustzijn kunnen verruimen, inzichten kunnen krijgen en klachten kunnen verdwijnen.

Healing kan goed gecombineerd worden met andere methoden zoals acupunctuur en massage. We kunnen zeggen "baat het niet, schaad het niet", maar het doet altijd iets op energetisch niveau. En voor mij is er een onomstotelijk vertrouwen dat er altijd iets gebeurt, naar iemand toekomt, mogelijkheden gecreŽerd worden, waardoor heling kan geschieden. Er is alleen wel altijd de vrije keuze, wil, intentie van diegene die gehealed wordt, wat hij of zij er mee doet. Maar om de eventuele angst voor het onbekende te verlichten kunnen we zeggen "baat het niet, schaad het niet".

Energie

Ieder mens kan met energie werken. In wezen gebeurt dit al constant. Daarom zijn gedachten ook krachten. Gedachten zijn energie. Energie kan je opslaan, waardoor er doorstroming ontstaat, maar kan ook stagneren, waardoor er een blokkade ontstaat. Als we 's-ochtends voor de spiegel staan en naar onszelf kijken en bijv. zeggen: "wat ben ik toch lelijk" of "getsie wat een vreselijk hoofd" of "ik ben niets waard" of zoiets dergelijks, breng je een negatieve energie naar jezelf toe. Als dit telkens gedaan wordt programmeren we onszelf op een bepaalde manier, waardoor er blokkades ontstaan, er een negatieve intentie gecreŽerd wordt. Hiermee houden we de ontwikkeling van zelf-liefde en bewustzijn tegen en doen we afbreuk aan onszelf. Zo kunnen klachten ontstaan. Als we 's-ochtends voor de spiegel staan en naar onszelf kijken en bijv. zeggen: "Ik ben leuk", "ik zie er goed uit", "ik voel me goed" en/of "ik ben heel waardevol en bijzonder", breng je een positieve energie naar jezelf toe. Als we dit elke dag herhalen, programmeren we onszelf op een totaal andere manier, vanuit een positieve intentie, waardoor de zelf-liefde ontwikkeld kan worden, we opbouwend bezig zijn en de boel laten doorstromen. Ook al voel je het nog niet als je er mee begint, maar door alleen al de positieve intentie neer te zetten en de woorden naar jezelf uit te spreken, creŽer je al een nieuwe programmering. Zo kan een ieder zichzelf helpen, met of zonder ondersteuning op welke manier en op welk vlak dan ook.