LEMNISCAAT
Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeswijzen, Acupunctuur, Healing en Coaching
Madelon Terwey

Informatie

Voeding

Voeding is een belangrijk onderdeel in het verkrijgen en onderhouden van een fysieke en energetische balans.
Ook elk voedingsmiddel heeft eigen kenmerken. Buiten de voedingswaarden, vitaminen, mineralen, bevat voeding volgens de TCG ook energie, passend bij een element uit de vijf elementen. Om een zo optimaal mogelijke balans te verkrijgen, kan een voedingsadvies gegeven worden op basis van de Chinese diagnose en huidige voedingspatronen.

Natuurgeneesmiddelen

Ik werk met Spagyrische essences. Dit zijn middelen die volgens een bepaalde productiemethode een optimale werkzaamheid verkrijgen op zowel fysiek, energetisch als spiritueel niveau, afhankelijk van de keuze van de middelen, onderlinge verhouding en mate van dosering.
Er wordt met spagyriek een brug gecreŽerd tussen de Klassieke Homeopathie, de fytotherapie, de Aromatherapie (etherische oliŽn) en de therapieŽn van mineralen en oligo-elementen (SchŁssler zouten).
De Spagyrische essences worden, indien nodig, als ondersteuning van de behandeling gebruikt om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken.

Therapeutische massage

Massage kan een grote toegevoegde waarde hebben voor het gevoel van welzijn, maar is ook therapeutisch effectief op verschillende niveaus. Naast Tuina (zie hiervoor pagina: 'TCG'), maak ik ook gebruik van klassieke massage en hotstone massage. Dit, indien nodig, als aanvulling op de acupunctuurbehandeling. Massage bevordert de doorstroming, heft blokkades op, helpt afvoeren (van bijvoorbeeld afvalstoffen) en verwarmt. Met hotstone massage kan de warmte, die de hotstones afgeven, door het lichaam opgenomen worden, waardoor een diepe ontspanning ontstaat. De opgenomen warmte helpt koude en blokkades op te heffen en heeft daarmee een toegevoegde waarde op de acupunctuurbehandeling.