LEMNISCAAT
Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeswijzen, Acupunctuur, Healing en Coaching
Madelon Terwey

Doelstelling en Uitgangspunt

Doel

Chinese Geneeswijze(n) en acupunctuur, de massagetechnieken en healing zijn holistische therapievormen, dat wil zeggen dat de hele mens behandeld wordt. Lichaam, Geest en Ziel.

De therapeut en de cliënt gaan een samenwerking aan

De therapeut begeleidt de cliŽnt bij het verkrijgen van een optimale balans van en tussen lichaam en geest met de verschillende therapievormen.
De cliŽnt wil met zichzelf aan het werk gaan door zichzelf te observeren, patronen bij zichzelf te (leren) herkennen en bewuste keuzes te maken om de balans te (her)vinden, zodat klachten verdwijnen.

Voor welke klachten?

Chinese Geneeswijzen, Acupunctuur en de andere therapievormen die ik gebruik zijn voor een breed scala klachten te gebruiken, onder andere: gewrichtsklachten (zoals: tennisarm, rsi, carpaal tunnel syndroom), jicht, hoofdpijn, migraine, maag-darmklachten, schouder-, nek- en rugklachten, menstruatieklachten, vruchtbaarheidsproblematiek, zwangerschapsklachten, overgangsklachten, slapeloosheid, onrust, depressie, angst, lusteloosheid, moeheid, stress, burn-out, overspannenheid, pijnklachten, rheumatische klachten, arthrose, arthritis, allergieën, klachten op de luchtwegen, nier- of blaasklachten, bloedsomloop-problemen, en nog veel meer.

Uitgangspunt

Elk mens is bijzonder, uniek en de moeite waard. Iedereen heeft talenten die tot uiting gebracht kunnen worden. Om dit te kunnen doen is het bewust worden van deze talenten en van de tools die een ieder heeft meegekregen om dat te kunnen, een onderdeel van het opnieuw uitbalanceren van de gehele mens, dus zowel lichaam, geest en ziel. Het is hiervoor nooit te laat en er is altijd nog iets te doen om een zo optimaal mogelijke balans te bereiken. Door samenwerking vanuit een intentie en bewuste keuze om het avontuur met zichzelf aan te gaan en door te vertrouwen in zichzelf en in de zuivere intentie van diegene waarmee de samenwerking wordt aangegaan, kunnen bergen verzet worden! Bewustwording is hierin een leidraad, maar ook verantwoording voor jezelf nemen, liefde voor je zelf (je innerlijk zelf) te voeden, het herkennen en erkennen van wat er altijd al was en accepteren dat dingen zijn zoals ze zijn en dat je goed bent zoals je bent en bovenal: dat je altijd een keuze hebt en er bij elke keuze een gevolg hoort. Als we als uitgangspunt de positieve intentie nemen vanuit onszelf, bewust of onbewust, wordt er al een intentie gezet van mogelijkheden.

Lichamelijke klachten zijn gelijk aan geestelijke klachten, alleen op een ander (energetisch) niveau. Ze behoren beide tot dezelfde bron, het is alleen een andere uiting van een disbalans. Beide kunnen altijd behandeld worden om een zo optimaal mogelijke balans te verkrijgen. Ik zeg hier bewust "een zo optimaal mogelijke balans", omdat dat wat "stuk" is of daar waar cellen veranderd zijn, zoals bijvoorbeeld bij kanker of longemfyseem, ik met de behandelwijzen waar ik gebruik van maak, ik dit niet kan veranderen. Wel kan ik binnen deze beelden/ aandoeningen verlichting geven, pijn verminderen en daar waar mogelijk de balans herstellen.